Masterclasses Indonesisch Koken

Bij Kookstudio Dapur Says kunt u een masterclass volgen in een traditionele zuid-oost Aziatische keuken waarbij u aanvullend kunt genieten van een diner.

In een ontspannen sfeer leert chef-kok Tim Paddy Alting Siberg u de fijne kneepjes van het vak.

Laat u verrassen in de keuken van de authentieke Indonesische wereld waar chef Tim voor u 5 gerechten op culinair hoog niveau heeft geselecteerd.

Tim is een chef die zijn opleiding voornamelijk in de praktijk heeft genoten. Zijn ouders komen beide uit Indonesië en hoewel hij in Nederland is geboren, is het Indische hem met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd is hij zich gaan interesseren voor het vak en was er al snel achter gekomen dat er een groot verschil is tussen de Indische keuken van zijn ouders en de Indonesiche keuken in het hedendaagse Indonesië. Daarom is Tim op jonge leeftijd naar Indonesië gegaan om daar het vak grotendeels te leren en is hij zich gaan richten op de Sumatraanse keuken (Medan).
In 1992 opende hij zijn eerste restaurantje in Aalst (België) waarna hij na enige tijd toch besloot om terug te gaan naar Nederland. Daar werkte hij enkele jaren als kok, bij één van de betere Indonesiche restaurants in Nederland (destijds in Eindhoven) hier heeft hij veel bijgeleerd.
In 1996 besluit hij om terug te gaan naar Indonesië/Medan om daar zijn koksdiploma (Master) te halen, vanaf die tijd gaat het snel. Hij opent in 1996 een Indonesisch restaurant in Valkenswaard (Nederland) en een jaar later opent hij zijn eerste restaurantje in Jakarta. Ondertussen houdt hij zich bezig met het opleiden van koks die vanuit Indonesië naar Nederland komen om vooral op tempo te leren werken voor meerdere hotels in Indonesië. Daardoor wordt hij ook veel gevraagd om buiten Indonesië Masterclasses te geven en vele opdrachten volgden, vooral vanuit zuid-oost Azië.
Vanaf 1999/2000 houdt Tim zich alleen bezig met zijn culinaire zaakjes in Indonesië vanwege gezondheidsredenen.
In 2007 wordt hij weer helemaal gezond verklaard en voelt zich beter dan ooit waardoor hij besluit om het roer totaal om te gooien. Hij gaat zich richten op het vrijgeven van zijn kennis aan iedereen die interesse heeft voor de Indonesische keuken en begint in Leende (Nederland) zijn eerste kookstudio Dapur Saya. Doordat er veel interesse is in zijn deskundigheid, besluit hij de kookstudio te verplaatsen naar Sint-Michielsgestel om daar vier dagen in de week workshops, kooklessen en masterclasses te geven. In mei 2012 opent hij ook weer sinds lange tijd een restaurant in ’s-Hertogenbosch met de naam Eethuis Dapur Saya.

Invulling Masterclass

Voorafgaand aan de masterclass wordt het receptuur aan u uitgereikt en deze wordt met u besproken onder het genot van een drankje en een amuse. Hierna gaat u onder begeleiding van Tim de keuken in en bereidt u samen met hem en de overige van uw kookteam de gerechten die op het programma staan van de Masterclass.
Na het koken gaan we de gerechten uitgebreid met elkaar doornemen en proeven. Natuurlijk mag u aantekeningen en foto’s maken van wat er in de masterclass wordt besproken over de technieken en productmethoden.

Tijdsduur Masterclass circa 4 uur (inclusief proeven/diner)

Prijs van de masterclass: € 175,00 per persoon

Inschrijven/aanmelden: stuur een mailtje naar bumbu@live.nl met het vermelden van: Masterclass, uw naam en telefoonnummer en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u meer informatie over de masterclass kunt u ons bereiken op 06 20799882